Bothnia loppet

Arrangör Bothnia Sport
Plats Lindbäcksstadion Arvidsjaursvägen 545 944 73, Piteå
Bothnia loppet 60 km
425 kr
Bothnia loppet 20 km
375 kr
Bothnia loppet ungdom 18 år
225 kr

Bothnia loppet ca 60 km naturupplevelse
Vi startar på Lindbäcks skidstadion. Första dryg milen går längs det vackra alliansspåret 8,5 km samt en del i skogsterräng ut mot Svensbyn. Där går vu via tunnel ut mot den ursprungliga banan över den vackra Svensbyfjärden med Piteälvens mynning i fonden. Vi fortsätter söderut längs strandlinjen och längs vikarna mot Hemlunda. Efter att ha rundat spetsen på Hemlunda går vi mot strandlinjen på norra sidan där vi tar sikte mot den imponerande Piteälvens mynning. Där ligger också den första kontrollstationen, och via Lillån tar vi oss sedan ut på Svensbyfjärden med riktning tillbaka mot Lindbäcks skidstadion. Avslutningen av loppet blir åter det 8,5 km långa alliansspåret. En 60 km lång naturupplevelse är därmed till ända.


Bothnia loppet light ca 20 km tillfredsställelse
Även det korta loppet 20 km startar på Lindbäcks skidstadion och tar sig direkt via skogsspåret ut till Svensbyfjärden. Efter att vi kommit ut på Svensbyfjärdens is passerar vi den lillan Fabriken och därefter tar vi riktning mot Piteälvens mynning och kontrollstationen. Här avviker det korta loppet med att fortsätta på den västra delen av Svensbyfjärden och tillbaka till målgången på Lindbäcks skidstadion.
Känslan av tillfredsställelse är dock densamma oavsett vilket lopp vi väljer. Det känns härligt att ha utfört något som är unikt, som inte finns att uppleva någon annan stans. Två skidlopp där vi fritt kan välja om vi vill åka skate eller klassiskt.