NATURENS APOTEK

Arrangör Rackarungens
Tid 2020-09-26 13:0016:00
Plats Katrinebergsbacken 22, Stockholm, Stockholm
Naturens Apotek
900 kr

NATURENS APOTEK

I naturen finns både skönhetsmedel och medicin – låt dig inspireras av råvaror från växtriket och lär dig olika beredningsmetoder för att utvinna välgörande ämnen ur växter.

Under Rackarungens workshop ”Naturens Apotek” får du kunskap om näringsrika örter som länge använts som läkeväxter och funnits med i den svenska farmakopén, men du får också några husmorstips med ingredienser från skafferiet.

Växterna tillhörde vardagen på ett helt annat sätt förr – de användes till mat, medicin, foder, textil och örtmagi. Följ med på en resa tillbaka i tiden och lyssna till berättelser om trolldomsväxter, kloka gummor och skrock!

Upptäck hur lätt det är att tillverka din egen örtmedicin och ta chansen att smaka på några olika örttinkturer och elixir. Du får med dig din örtmedicin hem, tillsammans med recepthäfte och information. Ta gärna med anteckningsblock och penna då det blir en del teori.

Jag bjuder på frökex och örtinfusion, men är du hungrig så finns det fik och restauranger i Liljeholmens centrum. Mitt telefonnummer är 0703120481 om du behöver kontakta mig. Lokalen ligger mellan port 22 och 24 på Liljeholmsberget/Katrinebergsbacken. Utförlig vägbeskrivning finns på www.rackarungens.se, följ gärna den så att du inte hamnar på fel sida av huset.

Vid kurstillfället finns möjlighet att testa och köpa samtliga produkter ur Rackarungens ekologiska och skonsamma hudvårdsserie. Det finns även bivaxljus, stumpastakar, glasflaskor och lite annat till försäljning i butiken.

PRIS: 900 kr

************************************************************************

KURSLEDAREN
Kursen hålls av Emma Kronborg, örtkännare, utbildad hudvårdsterapeut och pedagog och verksamhetsägare på Rackarungens.

I kursavgiften ingår alla råvaror och allt material som behövs, recepthäfte med information och självklart får du med dina egengjorda produkter hem. Inga förkunskaper krävs.