KURS: Kamraträddning och Gult Paddelpass

Klubb Umeå Kanotklubb
Plats Ljumviken: https://goo.gl/maps/8FxMigC15xfoFwjC8, Umeå
29 juli
300 kr
6 augusti
300 kr

KURS: Kamraträddning, Självräddning och Gult Paddelpass 

Gult paddelpass är det första passet man kan examineras i, en avstämning på grunderna i paddling, efter att man gått nybörjarkurs eller paddlat själv endel.
Kamraträddning och Självräddning ingår egentligen i grönt paddelpass. Steget efter gult. Vid denna kurs övar vi på dessa. Så att du sedan kan öva mer själv. 

För vem är kursen? 
-För dig med ett vitt paddelpass (Gått en nybörjarkurs tex)
-För dig som vill följa med på klubbens paddlingar nästa år eller som redan gjort det, men som saknar formellt att du "har" nivå gult paddelpass.
-För dig som kanske paddlat själv i sommar utan någon som gett dig feedback. Men du tror/vet att nu är du minsann i nivå gul.
-Eller som sneglar på att ta grönt (steget efter gult) paddelpass nästa år för att bli instruktör, men vet att du behöver gult först.
-Paddlat i flera år utan paddelpass, och förstår att det är dags nu att ta det. För att det ger dig och föreningen en bättre förutsättning att nästa år vara tydligare i vilka krav som gäller på de olika klubbpaddlingarna. Och för att du tycker det är kul.

Varför?
Under 2021 kommer Umeå Kanotklubb fortsätta att ställa krav på vilken kompetens man behöver för att följa med på klubbens turer. För din och klubbens säkerhet. Kanotförbundet jobbar aktivt med att fler ska ta gult paddelpass för att paddlingen generellt ska bli tryggare, bygga på kompetens och att du som paddlare ska få feedback vad du kan öva på till nästa steg. Detta är ingen tävling! Utan ett sätt att kompetenshöja sveriges paddlare på ett klokt sätt.

UPPLÄGG:
Kom lite innan så vi kan starta 15:00 med kajakerna i vattnet.

15:00-16:00
Vi ägnar en timme åt stegen i gult paddelpass. Varje steg kommer vi gå igenom tydligt så att examinatorn på plats efteråt kan bedöma om du klarar gult direkt i samband med detta tillfälle. Eftersom vi inte är så stor klubb har många av oss redan träffats under säsongen. 

1. Lyfta, bära och lägga i kanoten
2. Paddling framåt, 50 m
3. Stoppa
4. Sveptag, 360 grader på stället
5. Paddla baklänges, 25 m
6. Paddla en åtta
7. Paddla till bryggan och gå ur

16:00-17:00
Vi ägnar sista timmen åt att varje person får öva kamraträddning och självräddning. Detta ingår inte i gult paddelpass men är en övning som man ska klara i nästa steg, grönt paddelpass. Tanken är att du sedan ska kunna öva mer själv efter detta tillfälle.

Vi avrundar och pratar igenom vad vi lärt oss. Ställer åter utrustning och vitt eller gult paddelpass kommer att delas ut beroende på nivå.
UKK kommer att sätta gult paddelpass som krav på allt fler paddlingar under 2021. Det ger en tryggare förening att vi har samma syn på vår värdegrund, säkerhet, och kompetens.