Göteborg - Kroppen klagar när själen lider

Arrangör Authentic Relations
Tid 2020-09-05 13:3015:30
Plats Allegården. Södra Allégatan 4, Göteborg
Föreläsning:Kroppen klagar när själen lider.
250 kr

Lider själen? Ja då klagar kroppen. En föreläsning om hur vi kan se på bland annat utmattning och psykisk ohälsa ur ett helt nytt perspektiv. Kan man hitta svaren till läkning i sin egen story genom röda tråden?

Har du någonsin funderat på om det som många kallar utmattning i själva verket kan vara ett uppvaknade? Utmattning och andra tillstånd som landar under samma kategori, psykisk ohälsa som depression, trauma, hsp m.m har nästan blivit ett skällsord idag och man ser det överallt. Men tänk om det är så att allt handlar om att vakna.

MÅLGRUPP
Denna föreläsning tillämpar sig på alla områden. Yrkeslivet, privatlivet, skolväsendet, lärare, elever, chefer osv.

HANDLING

Veronica inleder föreläsningen med att på ett modigt och sårbart vis dela sin egen story från när hon en morgon vaknar förlamad på vänster sida av kroppen och tror hon att hon drabbats av en stroke under natten. Verkligheten var en annan. Läkarna fastställde en svår typ av hjärnutmattning med ptsd och hade en plan om hur hennes väg tillbaka skulle se ut. Men Veronica valde en annan väg med en filosofi som istället tog henne igenom situationen med nycklar hon delar med sig av under föreläsningen. Hon skulle inte bara bota symtomen utan läka orsaken. Vilket betydde att det inte fanns utrymme för annat än att erkänna den nakna sanningen. Veronica delar även med sig av varför hon valde att gå emot det traditonella synsättet. Själv säger hon att hon ser på denna erfarenhet som ett uppvaknande och inte som en sjukdom. Hon menar på att symtomen var fysiska. Men orsaken var själslig. Hennes filosofi är att livet hjälper oss mer än det stjälper oss: ”Vi behöver titta på orsaken men nya ögon och omfamna situationen istället för att förkasta den”, säger Veronica.


Intentionen med denna föreläsning är att varje deltagare ska lämna den med konkreta lösningar och ett nytt mindset. En hoppfullhet och ökat mod. För det är i vår sårbarhet som modet växer sig starkt.


LITE OM INNEHÅLLET:
• Vikten av att tänka omvänt.
• Storytelling.
• Sårbarhet – Mod.
• Rädsla – Acceptans.
• Kontroll – Tillit.


Er bokning är biljetten.

Läs mer om Veronica på hennes hemsida: https://veronicadurango.se/


Avbokningsregler:

Avbokning kan ske 14 dagar innan föreläsning vid giltig anledning. Giltig anledning är till exempel: att bokarens, nära anhörig eller sällskap har drabbats av akut sjukdom eller dödsfall. Detta styrks med läkarintyg. i annat fall går det att skänka bokad biljett.

Läs recensioner för vad några har sagt. Längst ned på sidan.


https://veronicadurango.se/kroppen-klagar-nar-sjalen-lider-2/