Företagarboost: Se tidiga tecken på psykisk ohälsa

Arrangör Lundaföretagare
Tid 2020-01-15 07:3009:00
Plats Handelsbanken Lund City Stora Södergatan 15, Lund
Företagarboost: Företagarboost 15 januari
 

Se tidiga tecken på psykisk ohälsa

och minska sjukfrånvaron

Välkommen på Företagarboost – mitt i veckan, mitt i månaden som en vitamininjektion till Lunds alla företagare. Vi bjuder på trevligt affärsmingel, frukost, ett aktuellt föredrag med frågestund efteråt och en utvald gäst får dessutom möjlighet till extra boost. Handelsbanken i Lund sponsrar med lokal och frukost!


Tid:
15 januari kl 07.30-09.00


Plats:
Handelsbanken, Stora Södergatan 15, Lund

 

Psykisk ohälsa kostar samhället 70 miljarder årligen. Var tredje person drabbas någon gång i livet, vilket betyder att vi alla kommer att drabbas direkt eller indirekt. Rätt stöd kan rädda liv, så passa på att denna morgon lära dig om hur de ser tidiga tecken på psykisk ohälsa och vad du kan göra för att hjälpa till.

 

Omvärlden ställer hela tiden nya krav på våra verksamheter; vi måste snabbt lära oss framtidens spelregler för att kunna bygga arbetsplatser där alla känner att de är trygga och har en plats. Medarbetare som inte kan arbeta alls kostar mycket pengar och resurser, men sjuknärvaro – personal som finns på jobbet men inte förmår leverera fullt ut kostar mer än sjukfrånvaro. Företag som vill ligga i framkant satsar på att förebygga psykisk ohälsa på arbetsplatsen. Resultatet blir tryggare personal, mindre sjukskrivningar och en attraktiv arbetsplats.

 

Föreläsare Birgitta Geijer på Ethos utbildning är certifierad instruktör i Första hjälpen till psykisk hälsa, legitimerad sjuksköterska och vårdlärare samt har en Master i Neuropsykologi.

 

Frukosten sponsras av Handelsbanken, men en avgift om 200 kr faktureras om du inte kommer eller om du avbokar efter sista anmälningsdatum. Platsen kan överlåtas. Begränsat antal platser. Anmäl dig senast den 12/1: xx

 

Varmt välkommen!

 

Följ ”Lundaföretagare” på facebook för mer information om kommande program:

12/2 Projektledning i storformat/Per Nilbrink, Löplabbet

18/3 Finansiera företaget/Handelsbanken och Connect i samverkan

15/4 Effektivisera med ordning och reda/Linda Germal, Ordningskonsulten

3/6 Härskartekniker