Vi utvecklar city

Arrangör Nyföretagarcenter Syd / ECSödertull
Tid 2019-01-23 07:4509:00
Plats EC Södertull, Södra Vallgatan 5, malmo
Sverige - Från botten till toppen
 

Vi utvecklar city

Frukostmöte onsdagen den 23 januari, 7.45-9.00. 

Med Jan Haak, Planeringsdirektör på Malmö Stad, Maria Bredin, Projektledare för Öresundsmetron och Klas Nydahl, senior adviser. Bengt E Svensson är moderator för frukostmötet. Konsten att komma nära inpå livet och samtidigt leva sin dröm! 

Med station i Malmö City, kan en tunnelbana mellan Malmö och Köpenhamn bli motorn i arbetet för att skapa framtidens City!
Planeringen av världens första internationella metro, mellan Malmö och Köpenhamn är i full gång sedan 2012. Vi närmar oss allt mer tidpunkten då beslut kommer tas. En ny fast förbindelse över Öresund kommer att bli en viktig infrastruktursatsning för att avlasta och utveckla kapaciteten med transporterna över Öresund och nationellt för den spårbundna trafiken. Nu ska vi för första gången få de nuvarande planerna presenterade. Maria Bredin och Klas Nydahl på stadskontoret kommer att redogöra för läget just nu och planeringsförutsättningarna framåt. Projektledarna presenterar internationella-, regionala och lokala nyttor och samspelet mellan Öresundsbron och metron, hur bostads- och arbetsmarknadsregionen växer, organisation och finansiering samt analys av möjliga stationslägen i Malmö.
Ett möte i samverkan mellan Malmö Stad, Citysamverkan och EC Södertull.
Frukost sponsras av EC Södertull och är kostnadsfri. 

Välkomna!

Avbokning ska ske senast 2 dagar innan. "No show" avgift är 125 kr (exkl. moms) om du anmäler dig men inte kommer.