Säljpsykologi

Arrangör Nyföretagarcenter Syd/ 5-YES Näringsliv
Tid 2019-02-07 16:3018:00
Plats Kommunhuset Lomma Hamngatan 3 Lomma
Säljpsykologi
 

Säljpsykologi

Traditionell säljutbildning har förmodligen lärt dig hur du hittar affärsmöjligheter, tar första kontakter, ställer frågor för att upptäcka behov, utvecklar lösningar, ge bra presentationer, hantera invändningar och avsluta försäljningen. Men troligtvis förberedde du dig inte för de olika personligheterna du kommer att stöta på.

Vissa människor föredrar att köpa snabbt, andra långsamt. Vissa människor behöver mycket information och detaljer, för andra är ett A4-ark med information i punktform allt som de behöver.

Vissa köpare gör inköp på impuls, andra tar sin tid och försöker undvika risker. Vissa köpare är mycket lojala, andra väljer automatiskt det billigaste alternativet. Vissa köpare kan vara ganska skrämmande och oförskämd, andra är ganska passiva och lättmanipulerade.

Detta gör försäljning till en riktig utmaning. För att sälja till alla dessa olika typer av köpare måste vi kunna anpassa vårt försäljningsbeteende och göra inköpsprocessen lätt för varje typ av köpare vi stöter på.

Framgången i försäljningen beror på försäljarens förmåga att anpassa sina färdigheter när de säljer till olika typer av människor.

Seminariet kommer att ge tips i hur man kan identifiera kundens köpbeteende och hur jag som säljare ska anpassa mig

Föreläsare

Mats Bojesson arbetar med ledar- och försäljningsuppdrag i svenska och internationella företag. Är Celemi Partner för Europa, USA och Kina. Diplomerad ICF affärs- coach. Auktoriserade partner för Everything DiSC®.

Föreläsningen är kostnadsfri och avbokning ska ske senast 2 dagar inför seminarium. No show avgift är 125 kr (exkl. moms) om du anmäler dig men inte kommer.