Hållbart byggande och hållbara företag

Arrangör Innovationscenter för landsbygden och Hållbart Byggande Syd
Tid 2018-08-20 12:002019-10-20 12:00
Plats Sjöbo Gästis, other
Lunch 12.00 - 13.00
 
Eftermiddagsseminarium
 

Välkommen till en halvdag där vi sätter fokus på hållbara affärer, innovation, och nytänkande för dig som är verksam inom byggbranschen

 

Att tänka nytt i olika sammanhang blir avgörande för konkurrenskraft, både idag och i framtiden. I en värld präglad av ständiga förändringar och förutsättningar är det viktigt att ha siktet inställt utåt och framåt och samtidigt att se om den egna organisationen.

Under denna halvdag bjuder vi på inspiration och dialog kring hållbarhet och utvecklingsfrågor. Resultatet vi vill nå är tillväxt på landsbygden och sydöstra Skåne genom innovation.

 

När: den 17 oktober 2018, 13.00 - 16.30

Vi startar med lunch för er som har möjlighet att komma redan 12.00

 

Var: Sjöbo Gästis

 

Kort om programmet

  • 13.00 Välkomna

  • Innovation och det hållbara företaget. Vad är nytt inom innovation, en kortare trendspaning – Helena Kurki, verksamhetsansvarig på Innovationscenter för landsbygden

  • Inspiration 1 ”Hållbara företag attraherar framtidens kompetens - medarbetarna vår främsta resurs” Carin Stoeckmann, vd för Byggmästar´n i Skåne bjuder på inspiration kring vilken roll ledarskapet har för ett bolags innovationskraft, hur viktiga medarbetarna är och vad som är viktigt för att attrahera rätt kompetens idag och imorgon. Vi får också höra hur Byggmästar´n i Skåne jobbar med utvecklingsfrågor och innovation. 

  • Inspiration 2 ”Hållbart byggande – fokus energi och affärsmöjligheter” Byggbranschen är på väg att ställa om och 2045 ska vi vara klimatneutrala. Vilka utmaningar står vi konkret inför? Hur ser färdplanen ut? Vilka innovationer behövs? Innebörd för olika byggaktörers affärsplaner. Vems ansvar? Andreas Holmgren – Ordförande i föreningen Hållbart Byggande i Syd, tillika Hållbarhetschef i Byggnadsfirman Otto Magnusson AB inspirerar och ger exempel. Vad är de lågt hängande frukterna? Vilka krav (ex energi, giftiga ämnen, avfall) bör kunna ställas vid upphandling utan att det ska behöva kosta extra? Vi får också en snabb inblick i föreningen Hållbart Byggande i Syds verksamhet.

  • Interaktivt idépass – Vad betyder detta för oss i just vår verksamhet. Gemensam dialog. 

  • Avslut 16.30