Innovation Camp Bygg

Arrangör Innovationscenter för landsbygden
Tid 2018-05-02 12:0016:30
Plats Örums Nygård, Örumsvägen 141, Löderup , Ystad
Lunch 12.00 - 13.00
 
Innovation Camp 13.00 - 16.30
 

Välkommen till vårt Innovation Camp

En halvdag där vi sätter fokus på innovation, kreativitet och nytänkande

för dig som är verksam inom byggbranschen

 

Att tänka nytt i olika sammanhang blir avgörande för konkurrenskraft, både idag och i framtiden. Vi bjuder på inspiration och dialog kring utvecklingsfrågor.

Innovation kan vara mycket. Det kan vara kreativa idéer som utvecklas till nya produkter och tjänster. Det kan också vara tankar om nya innovativa arbetssätt, om att knyta till sig oväntade partners eller att hitta nya, intressanta och livgivande samarbeten.

Resultatet vi vill nå är tillväxt på landsbygden och sydöstra Skåne genom innovation.

 

När: den 2 maj 2018, 13.00 - 16.30

Vi startar med lunch för er som har möjlighet att komma redan 12.00

 

Var: Örums Nygård, Löderup

 

Kort om programmet

 • 13.00 Välkomna

   

 • Vad är nytt inom innovation, en kortare trendspaning – Helena Kurki, verksamhetsansvarig på Innovationscenter för landsbygden

   

 • Inspiration 1 ”Attrahera framtidens kompetens - medarbetarna vår främsta resurs” Carin Stoeckmann, vd för Byggmästar´n i Skåne bjuder på inspiration kring vilken roll ledarskapet har för ett bolags innovationskraft, hur viktiga medarbetarna är och vad som är viktigt för att attrahera rätt kompetens idag och imorgon. Vi får också höra hur Byggmästar´n i Skåne jobbar med utvecklingsfrågor och innovation.

  

 • Inspiration 2 ”Hållbart byggande – fokus energi och affärsmöjligheter” Byggbranschen är på väg att ställa om och 2045 ska vi vara klimatneutrala. Vilka utmaningar står vi konkret inför? Hur ser färdplanen ut? Vilka innovationer behövs? Innebörd för olika byggaktörers affärsplaner. Vems ansvar? Andreas Holmgren – Ordförande i föreningen Hållbart Byggande i Syd, tillika Hållbarhetschef i Byggnadsfirman Otto Magnusson AB inspirerar och ger exempel. Vad är de lågt hängande frukterna? Vilka krav (ex energi, giftiga ämnen, avfall) bör kunna ställas vid upphandling utan att det ska behöva kosta extra? Vi får också en snabb inblick i föreningen Hållbart Byggande i Syds verksamhet.

   

 • Interaktivt idépass

 

 • Avslut 16.30