Seminarium 23/11: Kina i en turbulent värld

Arrangör Föreningen för Utvecklingsfrågor
Tid 2017-11-23 18:0019:30
Plats FUF:s kansli, Karlbergsvägen 66A, Stockholm
Seminarium 23/11: Kina i en turbulent värld
 

Världen står inför stora utmaningar: ekonomisk och politisk maktförskjutning från väst till öst, ett allt mer påtagligt hot från klimatförändringar och väpnade konflikter som omvärlden står handfallen inför. I Sverige diskuteras ofta hur Europa påverkas av dessa utmaningar, men mer sällan vad de får för följder i andra delar av världen. I denna seminarieserie riktar FUF fokus mot olika regioner för att diskutera effekterna av den turbulenta världsutvecklingen.

De första seminarierna zoomade in på situationen i Afrika respektive Latinamerika. Den här gången diskuterar vi hur Kina påverkar och påverkas av de politiska, sociala, ekonomiska och miljömässiga förändringar som sker. Hur förhåller sig Sverige och västvärlden till Kinas växande ekonomiska och politiska inflytande? Hur stor betydelse har den interna utvecklingen i Kina för utvecklingen i resten av världen? 

Vi välkomnar Börje Ljunggren – medarbetare på Utrikespolitiska institutet, tidigare ambassadör i bland annat Kina och författare till ”Den kinesiska drömmen – Xi, makten och utmaningarna” från 2017 – till FUF-fåtöljen. Modererar gör Lennart Wohlgemuth, FUF.

Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Varmt välkommen!